Retket

LÄHDE MUKAAN ITÄ-SUOMEN KESÄRETKELLE!

Yhdistyksemme tekee kesäkuun 12. - 13. päivinä museoretken itäiseen Suomeen.

Matkareitti kulkee Lahden, Kenkävero ja Mikkelin kautta Valamoon, jossa yövymme. Paluumatkalla pysähdymme Juvalla sekä käymme Salmelan taidekeskuksessa Mäntyharjulla sekä edelleen Lahdessa.

MATKAOHJELMA

12.6. ma       Lähtö Riihimäeltä klo 9.00 linja-autolla. Ensimmäinen pysähdys on Lahdessa, jossa tutustumme Sotilaslääketieteen museoon Hennalassa. Meille on varattu museossa opastettu kiertokäynti. Lahdesta jatkamme matkaa Kenkäveron kartanoon buffetlounaalle (alueella mielenkiintoisia myymälöitä jokaisen makuun). Lounaan jälkeen suuntaamme Mikkeliin ja vierailemme siellä Päämajamuseossa. Täältä suuntaamme kohti Valamon luostaria. Matkalla pysähdymme kahvitauolle ja jaloittelemme tovin. Saavumme Valamoon illansuussa, majoitumme yhden tai kahdenhengen huoneisiin Luostarihotelliin ja kokoonnumme myöhemmin yhteiselle illalliselle eli meille on varattu kuuluisa ja herkullinen Valamolainen teepöytä.

13.6. ti          Aamiaiselle kokoonnumme noin klo 8. ja viimeistään klo 10.00 alkaa kotimatka. Valamossa voi kukin tutustua siellä olevaan Martta Wendelin näyttelyyn ja alueeseen muutenkin itsenäisesti. Jos aikataulu antaa periksi piipahdamme paluumatkalla Lintulan luostarissa, muuten jatkamme suoraan kohti Juvaa. Kahvipaussia pidämme täällä Rapion myllyssä ja puodissa. Seuraava pysähdys onkin jo lounasaikaan Salmelan Taidekeskuksessa Mäntyharjulla. Meille on varattu siellä lounasbuffet ja pääsy keskuksen näyttelyyn. Lahti on seuraava kohteemme ja siellä MALVAN- taidemuseo.

Kotona Riihimäellä olemme suunnitelmien mukaan noin klo 18.00 -19.00.

MATKAN HINTA

Tässä vaiheessa matkan hinnaksi on arvioitu enintään 295 euroa, mikäli lähtijöitä on 30 henkeä. Tämä summa käsittää linja-autokuljetuksen, yöpymisen Valamossa, lounaat Kenkäverossa ja Salmelassa sekä Valamolaisen teepöydän. Hintaan sisältyvät pääsymaksut museoihin ja taidekeskukseen. Omakustanteisia ovat kahvit matkan aikana. Aamiainen Valamossa kuuluu huoneen hintaan.

Jos omistaa Museokortin, hinnasta hyvitetään 24 euroa. Mikäli majoittuu Valamossa yhdenhengen huoneeseen, laskutetaan siitä 15 euroa lisää.

Siksi onkin tärkeää ilmoittautuessa kertoa majoitustoiveensa ja omistaako Museokortin.

Mukaan pääsee ilmoittautumisjärjestyksessä.

Yhteys Marjut Mikkonen: maijumikkonen@gmail.com, tekstiviesti 050 5673400 tai listalla kokouksissa.


Napialan Wanha koulu 24.5.2023.

Puolipäiväretki tehdään Janakkalaan ja Tervakoskelle: tutustumminen koulumuseoon ja osallistuminen kouluopetukseen. Lounas on Tervakosken Tervahovissa. Mahdollisesti käynti Ida AAlberg-museossa. Omat autot.


RIIHIMÄEN KESÄTEATTERI 21.6.2023.
Yhdistykselle on varattu 40 lippua.